Halil ÖZKAN Kimdir?

20.07.2013 3735

ÖZ  GEÇMİŞİM
           1930 yılında ILGIN şıhcarullah mahallesinde no:37´de dünyaya geldim. İlk tahsilimi ILGIN Merkez ilkokulunda orta ve lise tahsilimi KONYA Gazi Erkek lisesinde yatılı olarak tamamladım. 1949 yılında mezun oldum. 1949 yılında çok sevdiğim eşim Ümmühan  hanımla evlendim. Bu mutlu evlilikten bir kızım ve üç oğlum oldu. Evlendiğim yıl okuduğum ILGIN Merkez ilk okulunda 1yıl vekil öğretmen olarak çalıştım. Öğretmenliği çok sevdim 105TL. maaşım vardı. Kader beni otobüs işletmeciliğine götürdü. Tam 15yıl işletmecilik yaptım. İşletmeciliğim sonucunda tam 6 sefer Hac kafilesini bizzat kendim götürerek hiçbir kazaya sebebiyet vermedim. Kendim ve eşimde Hac farizesini yerine getirdik. Okumayı seven bir kişiyim işimden arta kalan zamanlarımda da hep eğitici kitaplar okudum. Okumanın insanı yücelteceğine sonsuz inancım var. Milli eğitim ve bu camiada çalışanları çok severim. Eğer Milli Eğitime gerekli önceliği ve önemi verirsek Milletimizin Atatürk´ün de belirttiği gibi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşacağına inanıyorum. Bu inançla çocuklarımın yüksek tahsil yapmasını sağladım. Bundan sonra kendim bağ-kurdan emekli olup otobüs işletmeciliğini bırakıp kendimi hayır işlerine adadım ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Gençler sizlere bir tavsiyem var.Çok çalışın yüksek mevkilere erişin.Hep el ele vererek bu vatanı yükseltin.Bir gün ismimi verdiğim Halil Özkan İlk Öğretim Okulu´ndan da bir Başbakan´ın bir Cumhurbaşkanının da çıkması beni dünya ve ahirette mutluluklara taşıyacaktır.

Halil ÖZKAN